Online: 1 użytkownik(ów), 80 gość(ie)
  Nie jesteś zalogowany     UŻYTKOWNICY     PROFIL     OPD     PRYWATNE WIADOMOŚCI     LOGUJ    
Newsy
Nagłówki
Archiwum
Grupa Steam
Shoutbox Wywiady
Tutoriale
Forum / regulamin
Szukaj
Linki
Serwery Mapy
Programy
Zasoby
VERC Collective

source SDK

Strona dla początkujących mapperów zawierająca kurs i porady dotyczące tworzenia map do Counter Strike'a

grinder74.com - Polska Baza Map i Modów SP dla HL1 & HL2

AHA - Andrzej Hrycyk - Polskie mapy do Counter Strike

D.I.P.R.I.P.

 Wejdz na strone The BORG Collective

MAPOSFERA.ORG

NATURAL-SELECTION.PL

CSNation.pl

kzpl.kampno.pl

Bannerek serwisu beta

Forum > Mapping > pogląd modelu w vhe 3.5??
 
> 1 <
Autor Wiadomość
ninjabrush
[10] Użytkownik
Ma zadatki na pisarza
     
Dołączył: 29 Marca 2009
Miasto: Opole
 Sobota, 25 Cze 11r, godz. 11:02     #34474   
wiem, że się jakoś da bo kiedyś robiłem mapkę i jak wstawiłem tego cyclera i podałem ścieżkę do modelu to można było zobaczyć model w okienku camera, czy trzeba mieć jakieś fgd
ajark
[10] Użytkownik
Ma zadatki na pisarza
     
Dołączył: 07 Października 2007
Miasto: Warszawa
Zawód: IT
 Sobota, 25 Cze 11r, godz. 12:20     #34476   
Jeśli masz prawidłowo zdefiniowaną ścieżkę w bycie cycler to VHE bez problemu będzie go renderował podczas edycji.

Ja np. mam zdefiniowane ścieżki:

.../VHE/maps - tu mam pliki map (*.rmf)
.../VHE/models - tu mam pliki modeli (*.mdl)

Standardowo daję jeszcze w katalogu modeli podfolder z nazwą mapy a w cyclerze w ścieżce wpisuję "models/<nazwa_mapy>/<nazwa_modelu.mdl>"
i działa bez problemu (VHE 3.4 + standardowy counter-strike.fdg)
wolf480
[10] Użytkownik
Ja wiem najlepiej !
      13217169
Dołączył: 04 Listopada 2009
Zawód: C++ coder
Wiek: 22
 Niedziela, 26 Cze 11r, godz. 07:38     #34483   
Z tym że musisz każdy model mieć 2 razy: raz w VHE/models i raz w cstrike/models

ninjabrush
[10] Użytkownik
Ma zadatki na pisarza
     
Dołączył: 29 Marca 2009
Miasto: Opole
 Niedziela, 26 Cze 11r, godz. 11:59     #34488   
a to nie wiem czy w folderze z vhe tak mam ;D
Marikororba
[10] Użytkownik
Paplam nawet przez sen
      6881964
Dołączył: 21 Września 2007
Miasto: Łódz
Zawód: Grafik, Fotograf (Technik informatyk)
Wiek: 25
 Niedziela, 26 Cze 11r, godz. 17:16     #34490   
wolf480:
Z tym że musisz każdy model mieć 2 razy: raz w VHE/models i raz w cstrike/models


Jak jest dobrze skonfigurowane to nie trzeba mieć modelu w vhe
pomen
[10] Użytkownik
Gęba mi się nie zamyka
      7613615
Dołączył: 29 Sierpnia 2008
Zawód: uczeń
Wiek: 27
 Niedziela, 26 Cze 11r, godz. 20:36     #34491   
ninjabrush pyta o wersję 3.5 do niej wystarczy dobre fgd, w wersji 3.4 może faktycznie trzeba kombinować z modelami w VHE/models
W 3.5 nie trzeba bo sam używam

do ściągnięcia np tu :>
http://abes-mapper.pl/viewtopic.php?f=10&t=239

przeglądam forum od 2006 konto mam od 2008 lenistwo ^^
Kto jeszcze ma tam własną mapkę? serverklan.fr
wolf480
[10] Użytkownik
Ja wiem najlepiej !
      13217169
Dołączył: 04 Listopada 2009
Zawód: C++ coder
Wiek: 22
 Poniedziałek, 27 Cze 11r, godz. 06:16     #34492   
A VHE 3.5 to nie jest ta wersja w której wreszcie dodali dwa pozostałe kąty do bytów: pitch i roll (które i tak tam nie działają) ?

Post edytowany: 2 razy, ostatnio Poniedziałek, 27 Cze 11r, godz. 06:24 przez wolf480 (--- temu)
Wolfer
[10] Użytkownik
 
Niemowa
       
Dołączył: 05 Stycznia 2013
Miasto: Turek
Zawód: Student
Wiek: 26
 Wtorek, 04 Lut 14r, godz. 20:35     #35123   
Odkopuję stary temat. Ale mam pytanie jak zrobić by działało wyświetlanie modeli w VHE 3.5?
Sprite mi działają normalnie, animacje są w 3D, ale gdy dodatkowo dodam modele na mapie i podam do nich ścieżkę by VHE mógł je wczytać to wywala mi że wystąpił błąd i aplikacja zostanie zamknięta.

Co muszę zrobić by działały modele? Działają wszystkie bez wyjątku czy może tylko standardowe?

Czytałem gdzieś, że trzeba niby modyfikować plik .FGD albo że utworzyć plik .pak i poprawną ścieżkę w nim dodać.

Jeśli komuś działa wyświetlanie modeli to mógłby mi podesłać paczkę?
Marikororba
[10] Użytkownik
Paplam nawet przez sen
      6881964
Dołączył: 21 Września 2007
Miasto: Łódz
Zawód: Grafik, Fotograf (Technik informatyk)
Wiek: 25
 Czwartek, 06 Lut 14r, godz. 18:57     #35125   
Wyślij mi swój plik FGD na marikororba@gmail.com albo na gg (patrz po lewej)
> 1 <
 
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą brać udział w dyskusji
 
Powered by LDU 604 Czas generowania strony: 0.051 sek
SQL : 0.003 sek - zapytań: 35 - średnio: 9.0E-5 sek
Top