Online: 0 użytkownik(ów), 36 gość(ie)
  Nie jesteś zalogowany     UŻYTKOWNICY     PROFIL     OPD     PRYWATNE WIADOMOŚCI     LOGUJ    
Newsy
Nagłówki
Archiwum
Grupa Steam
Shoutbox Wywiady
Tutoriale
Forum / regulamin
Szukaj
Linki
Serwery Mapy
Programy
Zasoby
VERC Collective

source SDK

Strona dla początkujących mapperów zawierająca kurs i porady dotyczące tworzenia map do Counter Strike'a

grinder74.com - Polska Baza Map i Modów SP dla HL1 & HL2

AHA - Andrzej Hrycyk - Polskie mapy do Counter Strike

D.I.P.R.I.P.

 Wejdz na strone The BORG Collective

MAPOSFERA.ORG

NATURAL-SELECTION.PL

CSNation.pl

kzpl.kampno.pl

Bannerek serwisu beta

Forum > Pole do popisu > [Mapa] Deathrun_Metallica
 
> 1 <
Autor Wiadomość
Bambulek
[10] Użytkownik
Coś tam już napisał ...
      31868281
Dołączył: 20 Stycznia 2011
Miasto: Osieczna
Zawód: Bambulek
Wiek: 22
 Wtorek, 08 Lut 11r, godz. 17:33     #33109   
Moją pasją jest CS
navarioN
[40] Redaktor
Administracja
      7920444
Dołączył: 20 Kwietnia 2008
Miasto: Tarnobrzeg
Zawód: Uczeń
 Wtorek, 08 Lut 11r, godz. 19:48     #33114   
Fajne reklamy.
Morgan: no to mozesz sie pochwalic znajomym ze wyedukowałeś jednego typka w 10 sec
supra36
[10] Użytkownik
Ma zadatki na pisarza
      117204
Dołączył: 24 Czerwca 2009
Miasto: Bydgoszcz
Zawód: Brak
Wiek: 23
 Wtorek, 08 Lut 11r, godz. 21:11     #33122   
Rzygam już tymi deathrun'ami.
Mhm.
Marikororba
[10] Użytkownik
Paplam nawet przez sen
      6881964
Dołączył: 21 Września 2007
Miasto: Łódz
Zawód: Grafik, Fotograf (Technik informatyk)
Wiek: 27
 Wtorek, 08 Lut 11r, godz. 22:38     #33124   
Ta mapa jest beznadziejna, nudna i występują na niej 3 tekstury na krzyż(nie licze reklam). Mur, guzik, szyba. Jak bede miał czas, chęci i wene to pokaże wam, że nawet deathrun może być ciekawy.
Dexter
[35] Moderator
Ja wiem najlepiej !
      2891092
Dołączył: 12 Kwietnia 2007
Miasto: Wałcz
Zawód: Hl1,Hl2 C++ Coder
Wiek: 24
 Środa, 09 Lut 11r, godz. 07:07     #33126   
Nie wiem skąd nazwa "Mettalica" pewnie nawet tam piosenki żadnej nie ma. Nazwa dobra a nie wykorzystałeś tego jak trzeba..
Bambulek
[10] Użytkownik
Coś tam już napisał ...
      31868281
Dołączył: 20 Stycznia 2011
Miasto: Osieczna
Zawód: Bambulek
Wiek: 22
 Środa, 09 Lut 11r, godz. 15:35     #33135   
bo to moja pierwsza mapa w vhe
Moją pasją jest CS
Lizard
[45] Redaktor
Administracja
      7513000
Dołączył: 01 Kwietnia 2008
Miasto: Bydgoszcz
Zawód: Technik Informatyk
Wiek: 25
 Środa, 09 Lut 11r, godz. 16:18     #33136   
Synek ! Słuchaj mnie.. jeżeli umiesz wybrać 2 - 5 tekstur to znaczy, że umiesz ich używać. Tu problem leży po stronie twojej wyobraźni, więc nie tłumacz się tym, że to twoja pierwsza mapa.
Bambulek
[10] Użytkownik
Coś tam już napisał ...
      31868281
Dołączył: 20 Stycznia 2011
Miasto: Osieczna
Zawód: Bambulek
Wiek: 22
 Środa, 09 Lut 11r, godz. 20:08     #33146   
no dobra ,ok. ale jeśli chodzi o konstruktywność mapy to nie mogłem zrobić fajnych elementów otoczenia ponieważ gdy zrobię na przykład pochylenie lub jakąś bryłę chcę podciąć to vhe albo mi się wiesi , albo występują errory których nie rozumiem.
Moją pasją jest CS
Lizard
[45] Redaktor
Administracja
      7513000
Dołączył: 01 Kwietnia 2008
Miasto: Bydgoszcz
Zawód: Technik Informatyk
Wiek: 25
 Środa, 09 Lut 11r, godz. 20:42     #33147   
To trzeba szukać na forum... wtedy się zrozumie. Ja sam uczyłem się przez rok i doszedłem skromnie mówiąc do "forumowej" perfekcji.
supra36
[10] Użytkownik
Ma zadatki na pisarza
      117204
Dołączył: 24 Czerwca 2009
Miasto: Bydgoszcz
Zawód: Brak
Wiek: 23
 Środa, 09 Lut 11r, godz. 21:06     #33149   
Mapperem nie możesz zostać tak hop siup, po pierwsze musisz mieć wiedzę na temat tego czym pracujesz, po drugie wiedzę na temat dla czego pracujesz i ostatnie, najważniejsze, wyobraźnię. Jeżeli nie masz jednego z dwóch pierwszych to jeszcze jesteś uratowany, jeżeli jednak nie masz "wyobraźni" to możesz zostawić tę profesję i zająć się np. coddingiem, tam to nie jest aż tak potrzebne.
Mhm.
Bambulek
[10] Użytkownik
Coś tam już napisał ...
      31868281
Dołączył: 20 Stycznia 2011
Miasto: Osieczna
Zawód: Bambulek
Wiek: 22
 Piątek, 11 Lut 11r, godz. 18:52     #33173   
spoko luz, to trzecie mam i to nawet za dużo, ale nie wszystkie pomysły mogę zrealizować choćby przez te problemy które wcześniej wymieniłem. wiedzę mam średnią (dopiero co zaczynam), wiem jak zrobić różne fajne rzeczy i nawet się zabrałem na robienie moda do half-life 1. Tą mapę deathrun zrobiłem w kilka dni (co chyba i tak szybko jak na początkującego)jednak powiem szczerze, że ja też nie jestem z niej za bardzo zadowolony. No może przyjdzie ten dzień gdy zrobię mapę godną na jakieś dobre servy.Także problem tkwi w problemach które występują. Próbowałem kompilować BATEM ale też są problemy takie jak np. gdy włączam kompilacje to okno się otwiera i zaraz zamyka nie wiadomo z jakiej przyczyny. pliku error nie ma więc nie wiem co mogło się stać. Może ktoś pomorze mi rozwiązać ten problem? Z góry dzięki
Moją pasją jest CS
wolf480
[10] Użytkownik
Ja wiem najlepiej !
        13217169
Dołączył: 04 Listopada 2009
Zawód: C++ coder
Wiek: 24
 Piątek, 11 Lut 11r, godz. 19:10     #33175   
załóż temat w dziale mapping i wklej zawartość tego BATa to się zobaczy co nietak
Lizard
[45] Redaktor
Administracja
      7513000
Dołączył: 01 Kwietnia 2008
Miasto: Bydgoszcz
Zawód: Technik Informatyk
Wiek: 25
 Piątek, 11 Lut 11r, godz. 21:00     #33180   
Bambulek:
to trzecie mam i to nawet za dużo, ale nie wszystkie pomysły mogę zrealizować choćby przez te problemy które wcześniej wymieniłem. wiedzę mam średnią (dopiero co zaczynam), wiem jak zrobić różne fajne rzeczy i nawet się zabrałem na robienie moda do half-life 1. Tą mapę deathrun zrobiłem w kilka dni (co chyba i tak szybko jak na początkującego)jednak powiem szczerze, że ja też nie jestem z niej za bardzo zadowolony. No może przyjdzie ten dzień gdy zrobię mapę godną na jakieś dobre servy.Także problem tkwi w problemach które występują. Próbowałem kompilować BATEM ale też są problemy takie jak np. gdy włączam kompilacje to okno się otwiera i zaraz zamyka nie wiadomo z jakiej przyczyny. pliku error nie ma więc nie wiem co mogło się stać. Może ktoś pomorze mi rozwiązać ten problem? Z góry dzięki


Jeżeli taką mapę robiłeś kilka dni to nie zabieraj się za moda tylko ćwicz jak trzeba mapping . " NIE MA [email]OPIERD@LANIA[/email] SIĘ!!!"
supra36
[10] Użytkownik
Ma zadatki na pisarza
      117204
Dołączył: 24 Czerwca 2009
Miasto: Bydgoszcz
Zawód: Brak
Wiek: 23
 Piątek, 11 Lut 11r, godz. 22:19     #33183   
Robisz się za robienie moda, masz jakieś podstawowe pojęcie o GoldSource i staż z tym związany ? Mam tutaj na myśli ingerencję w kod źródłowy.
Mhm.
Lizard
[45] Redaktor
Administracja
      7513000
Dołączył: 01 Kwietnia 2008
Miasto: Bydgoszcz
Zawód: Technik Informatyk
Wiek: 25
 Piątek, 11 Lut 11r, godz. 22:41     #33184   
supra36:
Robisz się za robienie moda, masz jakieś podstawowe pojęcie o GoldSource i staż z tym związany ? Mam tutaj na myśli ingerencję w kod źródłowy.
Nie trzeba mieć wiedzy c++ aby robić własnego moda.
wolf480
[10] Użytkownik
Ja wiem najlepiej !
        13217169
Dołączył: 04 Listopada 2009
Zawód: C++ coder
Wiek: 24
 Sobota, 12 Lut 11r, godz. 08:08     #33194   
Nom, można zrobić mapy + podmienić moddele i już jest mod.
Ale najpierw powinien poćwiczyć.
supra36
[10] Użytkownik
Ma zadatki na pisarza
      117204
Dołączył: 24 Czerwca 2009
Miasto: Bydgoszcz
Zawód: Brak
Wiek: 23
 Sobota, 12 Lut 11r, godz. 09:35     #33199   
A gdzie ja napisałem, że trzeba ? Zapytałem się tylko, czy ma pojęcie o HLSDK.

Dlaczego kwestionujesz moje wszystkie wypowiedzi ? (Aha, ja miałem rację ) Wycziluj.
Mhm.
Post edytowany: 3 razy, ostatnio Sobota, 12 Lut 11r, godz. 09:44 przez supra36 (--- temu)
Lizard
[45] Redaktor
Administracja
      7513000
Dołączył: 01 Kwietnia 2008
Miasto: Bydgoszcz
Zawód: Technik Informatyk
Wiek: 25
 Sobota, 12 Lut 11r, godz. 12:19     #33200   
supra:
Mam tutaj na myśli ingerencję w kod źródłowy.

...
supra36
[10] Użytkownik
Ma zadatki na pisarza
      117204
Dołączył: 24 Czerwca 2009
Miasto: Bydgoszcz
Zawód: Brak
Wiek: 23
 Sobota, 12 Lut 11r, godz. 12:22     #33203   
Gdzie napisałem, że trzeba ? Napisałem, czy ma pojęcie o HLSDK. Nigdzie nie napisałem, że jest to potrzebne do zrobienia moda.
Mhm.
Bambulek
[10] Użytkownik
Coś tam już napisał ...
      31868281
Dołączył: 20 Stycznia 2011
Miasto: Osieczna
Zawód: Bambulek
Wiek: 22
 Sobota, 12 Lut 11r, godz. 12:37     #33204   
Ja po prostu robię mapy do hl, robię changelevel na inne mapy a potem włączam hl, naciskam konsole, wpisuje map XXX i tak go odpalam bo na razie nie wiem jak zrobić żeby z hl można było go przełączyć i odpalić normalnie w new game.A co do tego bata to nie wiem gdzie się zapisuje ten log bo ja robię przez program kbat
Moją pasją jest CS
Marikororba
[10] Użytkownik
Paplam nawet przez sen
      6881964
Dołączył: 21 Września 2007
Miasto: Łódz
Zawód: Grafik, Fotograf (Technik informatyk)
Wiek: 27
 Niedziela, 13 Lut 11r, godz. 10:43     #33220   
Żeby zrobić własnego moda to w folderze gry (tam gdzie jest cstrike, valve etc.) tworzysz swój własny katalog. Do folderu swojego modzika kopiujesz z katalogu valve liblist.gam, a tworzysz folder maps (w końcu musisz gdzieś mapy trzymać). To jest podstawa. Następnie edytujesz plik liblist.gam w notatniku (zakładając, że znasz takie podstawy podstaw angielskiego). Dziękuje. Odpalasz moda z hl > change game lub robiąc skrót hl.exe dopisując w wierszu poleceń -game foldermoda.
Tak, tak... użyłem słowa folder chyba z 20 razy .


A tak na marginesie. Żeby napisać moda wystarczy umieć dwie rzeczy.
1. Rozumieć kod
2. Potrafić skorzystać z gotowego kodu
Bambulek
[10] Użytkownik
Coś tam już napisał ...
      31868281
Dołączył: 20 Stycznia 2011
Miasto: Osieczna
Zawód: Bambulek
Wiek: 22
 Niedziela, 13 Lut 11r, godz. 19:17     #33224   
no dobra a odchodząc od tematu ,czy znacie jakieś strony z mapami do modu Desert Crisis 1.5(wiem że nie tu powinienem pisać ale tak przy okazji chce zapytać)
AHA i proszę bardzo nie piszcie postów typu google nie gryzie lub coś w tym stylu(nie wiem czy u was tak piszą ale na innych forach ciągle sie to spotyka)
Moją pasją jest CS
wolf480
[10] Użytkownik
Ja wiem najlepiej !
        13217169
Dołączył: 04 Listopada 2009
Zawód: C++ coder
Wiek: 24
 Poniedziałek, 14 Lut 11r, godz. 15:12     #33231   
Popatrz może na modDb i nie offtopuj
> 1 <
 
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą brać udział w dyskusji
 
Powered by LDU 604 Czas generowania strony: 0.107 sek
SQL : 0.008 sek - zapytań: 51 - średnio: 0.00017 sek
Top