Online: 0 użytkownik(ów), 49 gość(ie)
  Nie jesteś zalogowany     UŻYTKOWNICY     PROFIL     OPD     PRYWATNE WIADOMOŚCI     LOGUJ    
Newsy
Nagłówki
Archiwum
Grupa Steam
Shoutbox Wywiady
Tutoriale
Forum / regulamin
Szukaj
Linki
Serwery Mapy
Programy
Zasoby
VERC Collective

source SDK

Strona dla początkujących mapperów zawierająca kurs i porady dotyczące tworzenia map do Counter Strike'a

grinder74.com - Polska Baza Map i Modów SP dla HL1 & HL2

AHA - Andrzej Hrycyk - Polskie mapy do Counter Strike

D.I.P.R.I.P.

 Wejdz na strone The BORG Collective

MAPOSFERA.ORG

NATURAL-SELECTION.PL

CSNation.pl

kzpl.kampno.pl

Bannerek serwisu beta

Forum > Mapping > cycler_sprite w VHE
 
> 1 <
Autor Wiadomość
MAFIK
[10] Użytkownik
Niemowa
     
Dołączył: 22 Stycznia 2010
Miasto: Rzeszów
Wiek: 28
 Poniedziałek, 25 Paź 10r, godz. 15:33     #31717   
Jestem słaby w modelowaniu dlatego mam pytanie. Jeżeli chcę wstawić w VHE na mapie cycler_sprite to w jaki sposób mam znać wymiary tego modelu żeby dopasować clipa?
wolf480
[10] Użytkownik
Ja wiem najlepiej !
        13217169
Dołączył: 04 Listopada 2009
Zawód: C++ coder
Wiek: 25
 Poniedziałek, 25 Paź 10r, godz. 18:32     #31719   
1.To do działu mapping. Proszę moderatora o przeniesienie tematu.
2.Wrzuć do folderu VHE, tak żeby z foldery VHE do .mdl'a była taka samia ścieżka jak z folderu cstrike do .mdl'a. Wtedy powinien sie pokazać w VHE.
Marikororba
[10] Użytkownik
Paplam nawet przez sen
      6881964
Dołączył: 21 Września 2007
Miasto: Łódz
Zawód: Grafik, Fotograf (Technik informatyk)
Wiek: 28
 Poniedziałek, 25 Paź 10r, godz. 18:41     #31725   
wolf480:

2.Wrzuć do folderu VHE, tak żeby z foldery VHE do .mdl'a była taka samia ścieżka jak z folderu cstrike do .mdl'a. Wtedy powinien sie pokazać w VHE.

Vhe 3 i pół + dobrze skonfigurowane fgd i modele sie same wyświetlają. Nie wiem czy metoda wolfa działa, bo nigdy jej nie wypróbowałem, ale jak ścieżka może być taka sama w vhe i cstrike, bo tak średnio to skumałem. Ścieżka zawsze będzie względna, bo troche kiepsko by było gdyby po odpaleniu mapy u kogoś wyskoczyło coś w stylu Kod:
Model_Entity C:/cstrike/models/lol.mdl not found!
.
Ps. Miałem dzisiaj przesrane wypracowanie na J. Polskim, więc moge nie pisać treściwie, zwięźle oraz poprawnie gramatycznie.
wolf480
[10] Użytkownik
Ja wiem najlepiej !
        13217169
Dołączył: 04 Listopada 2009
Zawód: C++ coder
Wiek: 25
 Poniedziałek, 25 Paź 10r, godz. 18:45     #31726   
Mówię że jak masz np. C:\CS\cstrike\models\folder\mojmodel.mdl , a VHE masz w C:\VHE , to kopiujesz model do C:\VHE\modles\folder\mojmodel.mdl .
Wtedy w cycler_sprite podasz ścieżkę wzglądną (jak zawsze) models\folder\mojmodel.mdl i zarówno VHE jak i CS znajdzie model pod wskazaną ścieżką względną.
Marikororba
[10] Użytkownik
Paplam nawet przez sen
      6881964
Dołączył: 21 Września 2007
Miasto: Łódz
Zawód: Grafik, Fotograf (Technik informatyk)
Wiek: 28
 Poniedziałek, 25 Paź 10r, godz. 22:24     #31729   
Ale taka zabawa jest niepotrzebna gdy ma sie vhe 3.5 + fgd z ustawionym parametrem wyświetlania cycler_sprite na żywo jako model.
> 1 <
 
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą brać udział w dyskusji
 
Powered by LDU 604 Czas generowania strony: 0.2 sek
SQL : 0.004 sek - zapytań: 31 - średnio: 0.00013 sek
Top