Online: 0 użytkownik(ów), 27 gość(ie)
  Nie jesteś zalogowany     UŻYTKOWNICY     PROFIL     OPD     PRYWATNE WIADOMOŚCI     LOGUJ    
Newsy
Nagłówki
Archiwum
Grupa Steam
Shoutbox Wywiady
Tutoriale
Forum / regulamin
Szukaj
Linki
Serwery Mapy
Programy
Zasoby
VERC Collective

source SDK

Strona dla początkujących mapperów zawierająca kurs i porady dotyczące tworzenia map do Counter Strike'a

grinder74.com - Polska Baza Map i Modów SP dla HL1 & HL2

AHA - Andrzej Hrycyk - Polskie mapy do Counter Strike

D.I.P.R.I.P.

 Wejdz na strone The BORG Collective

MAPOSFERA.ORG

NATURAL-SELECTION.PL

CSNation.pl

kzpl.kampno.pl

Bannerek serwisu beta

Forum > Programming/Modding > Bullet Time tylko w SP ;/
 
> 1 <
Autor Wiadomość
compi
[10] Użytkownik
Coś tam już napisał ...
      6299203
Dołączył: 12 Stycznia 2009
Miasto: Żary
Zawód: Programista/Mapper
Wiek: 23
 Wtorek, 26 Maj 09r, godz. 07:09     #25168   
Elo!
Wczoraj pomyślałem że zrobię tutorial o Bullet Time. Pomyślałem chwilkę i przypomniała mi się komenda host_framerate. Weszłem do CBasePLayer::PostThink i wrzuciłem taki o to kod:

Kod:
if ((pev->health <= 25) && CVAR_GET_FLOAT("host_framerate") == 0) {

ClientPrint(pev, HUD_PRINTTALK, UTIL_VarArgs("Bullet Time!\n", STRING(gpGlobals->framerate));

CVAR_SET_FLOAT("host_framerate",0.002);
//SERVER_COMMAND( "host_framerate 0.002 \n"); << To też nie działa
//KOD NA NEXT THINK
//SERVER_COMMAND( "host_framerate 0 \n" );
//ClientPrint(pev, HUD_PRINTTALK, UTIL_VarArgs("Out of Bullet Time!\n", STRING(gpGlobals->mapname))); << KONIEC BULLET TIME'A
}

Wszystko fajnie ale działa tylko w SP, w MP nic.
Może ktoś wie jak zrobić BT w MP?

Pozdro
GunGame Mod [100%]
Przyszłe projekty:
Warfare [80%]
Super realistyczny DM z botami itp.
Dexter
[35] Moderator
Ja wiem najlepiej !
      2891092
Dołączył: 12 Kwietnia 2007
Miasto: Wałcz
Zawód: Hl1,Hl2 C++ Coder
Wiek: 22
 Wtorek, 26 Maj 09r, godz. 12:55     #25169   
Spróbuj włączyć w mp komende sv_cheats 1 poczym wpisz w konsoli restart i spróbuj.
Lizard
[45] Redaktor
Administracja
      7513000
Dołączył: 01 Kwietnia 2008
Miasto: Bydgoszcz
Zawód: Technik Informatyk
Wiek: 23
 Piątek, 29 Maj 09r, godz. 13:29     #25189   
Po pierwsze to
compi:
Weszłem
wszedłem jak już

A co do bullet time jest scrypt na fps banana
Dexter
[35] Moderator
Ja wiem najlepiej !
      2891092
Dołączył: 12 Kwietnia 2007
Miasto: Wałcz
Zawód: Hl1,Hl2 C++ Coder
Wiek: 22
 Piątek, 29 Maj 09r, godz. 18:13     #25193   
Ale co mu po skrypcie skoro on robi to w kodzie?
Lizard
[45] Redaktor
Administracja
      7513000
Dołączył: 01 Kwietnia 2008
Miasto: Bydgoszcz
Zawód: Technik Informatyk
Wiek: 23
 Niedziela, 31 Maj 09r, godz. 09:54     #25205   
A no jo sora . Ale jeżeli jest skrypt to po co mieszać w kodzie? XD
> 1 <
 
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą brać udział w dyskusji
 
Powered by LDU 604 Czas generowania strony: 0.131 sek
SQL : 0.004 sek - zapytań: 33 - średnio: 0.00011 sek
Top