Online: 0 użytkownik(ów), 29 gość(ie)
  Nie jesteś zalogowany     UŻYTKOWNICY     PROFIL     OPD     PRYWATNE WIADOMOŚCI     LOGUJ    
Newsy
Nagłówki
Archiwum
Grupa Steam
Shoutbox Wywiady
Tutoriale
Forum / regulamin
Szukaj
Linki
Serwery Mapy
Programy
Zasoby
VERC Collective

source SDK

Strona dla początkujących mapperów zawierająca kurs i porady dotyczące tworzenia map do Counter Strike'a

grinder74.com - Polska Baza Map i Modów SP dla HL1 & HL2

AHA - Andrzej Hrycyk - Polskie mapy do Counter Strike

D.I.P.R.I.P.

 Wejdz na strone The BORG Collective

MAPOSFERA.ORG

NATURAL-SELECTION.PL

CSNation.pl

kzpl.kampno.pl

Bannerek serwisu beta

Forum > Ciekawe pomysły > Sky Jump w CS czyli znany DSJ w hl/cs/sc
 
> 1 <
Autor Wiadomość
PEKN_JEŻ_2
[10] Użytkownik
Będzie źle jak nic nie powie
      10494217
Dołączył: 04 Stycznia 2008
Miasto: ŁĘCZNA
Zawód: Model Artist / Level Deasinger
Wiek: 25
 Wtorek, 07 Kwi 09r, godz. 18:11     #24648   
Witam od kilku dni intensywnie z Dexterem myślimy nad nowym trybem map czyli DSJ zbudowaliśmy już skocznię i postawiliśmy kilka najważniejszych bytów. Niestety skoki ciągle mają taką samą odległość dodaje RMF'a. Może zrobimy z 3 mapki do takich skoków? Potrzebujemy tylko systemu sprawdzającego ile ktoś skoczył, różnorodności w odległości lotu, i czegoś w rodzaju podmuchów wiatru. Ma ktoś jakąś koncepcje ?
BSP
Ludziska znajdziecie mnie na FB Sylwek Oo - jeśli ktoś ze starych znajomych ma jeszcze moje prace - przydadzą się do portfolio
Post edytowany: 1 razy, ostatnio Wtorek, 07 Kwi 09r, godz. 18:13 przez PEKN_JEŻ_2 (--- temu)
pomen
[10] Użytkownik
Gęba mi się nie zamyka
      7613615
Dołączył: 29 Sierpnia 2008
Zawód: uczeń
Wiek: 26
 Wtorek, 07 Kwi 09r, godz. 19:57     #24654   
Super!!! Bardzo chciałbym wam pomóc jak już opracujecie system to zrobię swoją skocznie
Jednak rzeczywiście jest problem z tym żeby to było randomowe a nie każdy skacze k250

Ja bym to zrobił tak:

Najazd jak na surfach (rampa)

a lądowisko jak na mapce
Wtedy by sie liczyły 2 czynniki:
zjazd na rampie (kąt)
i strafe'y w powietrzu dla nabrania prędkości
oczywiście jakiś plugin by się przydał bo bawić się w game_text czy coś to kompletna lipa

// co do mierzenia dystansu to można zamrażać graczy gdy dotkną gruntu

przeglądam forum od 2006 konto mam od 2008 lenistwo ^^
Kto jeszcze ma tam własną mapkę? serverklan.fr
PEKN_JEŻ_2
[10] Użytkownik
Będzie źle jak nic nie powie
      10494217
Dołączył: 04 Stycznia 2008
Miasto: ŁĘCZNA
Zawód: Model Artist / Level Deasinger
Wiek: 25
 Wtorek, 07 Kwi 09r, godz. 20:10     #24655   
Myślałem żeby co 32 unity dać button na dotyk i przy barierce lampka
Ludziska znajdziecie mnie na FB Sylwek Oo - jeśli ktoś ze starych znajomych ma jeszcze moje prace - przydadzą się do portfolio
pomen
[10] Użytkownik
Gęba mi się nie zamyka
      7613615
Dołączył: 29 Sierpnia 2008
Zawód: uczeń
Wiek: 26
 Wtorek, 07 Kwi 09r, godz. 20:21     #24656   
Bez plugina raczej się nie obejdzie widziałem taki na surfie co pokazuje długość i czas lotu, może ktoś by to przerobił...
Chociaż na upartego nawet i taki by wystarczył tylko jeszcze by musiał zbierać wyniki i najlepsze wyświetlać/zapisywać

przeglądam forum od 2006 konto mam od 2008 lenistwo ^^
Kto jeszcze ma tam własną mapkę? serverklan.fr
PEKN_JEŻ_2
[10] Użytkownik
Będzie źle jak nic nie powie
      10494217
Dołączył: 04 Stycznia 2008
Miasto: ŁĘCZNA
Zawód: Model Artist / Level Deasinger
Wiek: 25
 Wtorek, 07 Kwi 09r, godz. 20:37     #24657   
Nie! to tylko mapki w pluginy nie ma co się mieszać.
Ps jak zrobić żeby gracza zamrażało?
Ludziska znajdziecie mnie na FB Sylwek Oo - jeśli ktoś ze starych znajomych ma jeszcze moje prace - przydadzą się do portfolio
Post edytowany: 1 razy, ostatnio Wtorek, 07 Kwi 09r, godz. 20:47 przez PEKN_JEŻ_2 (--- temu)
navarioN
[40] Redaktor
Administracja
      7920444
Dołączył: 20 Kwietnia 2008
Miasto: Tarnobrzeg
Zawód: Uczeń
 Środa, 08 Kwi 09r, godz. 12:39     #24659   
Możesz zamknąć go w bloku lub dać trigger_camera z freeze player
Morgan: no to mozesz sie pochwalic znajomym ze wyedukowałeś jednego typka w 10 sec
pomen
[10] Użytkownik
Gęba mi się nie zamyka
      7613615
Dołączył: 29 Sierpnia 2008
Zawód: uczeń
Wiek: 26
 Środa, 08 Kwi 09r, godz. 16:22     #24674   
Może co 32 unity porobić tuż nad ziemią triger_push z super silnym przyciąganiem z dół
Tylko co wtedy z HP

Kurde myślałem, że można zamrozić bytem func_friction jak się da silne tarcie ale niestety "się nie da"

przeglądam forum od 2006 konto mam od 2008 lenistwo ^^
Kto jeszcze ma tam własną mapkę? serverklan.fr
Lizard
[45] Redaktor
Administracja
      7513000
Dołączył: 01 Kwietnia 2008
Miasto: Bydgoszcz
Zawód: Technik Informatyk
Wiek: 22
 Środa, 08 Kwi 09r, godz. 18:30     #24679   
pekn:
Witam od kilku dni intensywnie z Dexterem


Żal . A nie łaska już napisać , że ja też nie ?! Oczywiście kogo to był pomysł ? Ha? MÓJ!!!!!!!!!!!!!!!
PEKN_JEŻ_2
[10] Użytkownik
Będzie źle jak nic nie powie
      10494217
Dołączył: 04 Stycznia 2008
Miasto: ŁĘCZNA
Zawód: Model Artist / Level Deasinger
Wiek: 25
 Środa, 08 Kwi 09r, godz. 18:50     #24681   
Sory liz ja o tym przeczytałem z konferencji gg ale nie wiedziałem czyj to pomysł więc napisałem że myślimy nad tym.

Wie ktoś jak zrobić żeby po skoku na dane pole na tablicy zapalało sie odpowiednie światło, i żeby przy skoku następnej osoby zapalało się światło niżej (są 2 rzędy światełek oznaczające odległość) przy skoku następnej osoby reakcja światełka przenosi się na następny rząd.
Ma ktoś jakiś pomysł ?
Ludziska znajdziecie mnie na FB Sylwek Oo - jeśli ktoś ze starych znajomych ma jeszcze moje prace - przydadzą się do portfolio
Post edytowany: 1 razy, ostatnio Czwartek, 09 Kwi 09r, godz. 21:13 przez PEKN_JEŻ_2 (--- temu)
navarioN
[40] Redaktor
Administracja
      7920444
Dołączył: 20 Kwietnia 2008
Miasto: Tarnobrzeg
Zawód: Uczeń
 Piątek, 10 Kwi 09r, godz. 08:39     #24701   
Może zrób 3 warstwy triggerów, górna warstwa aktywuje światełko i niszczy sama siebie, środkowa warstwa zapala inne światełko i też niszczy sama siebie, z dolną podobnie
Wszystko to zrobisz za pomocą multi_managera.
Morgan: no to mozesz sie pochwalic znajomym ze wyedukowałeś jednego typka w 10 sec
PEKN_JEŻ_2
[10] Użytkownik
Będzie źle jak nic nie powie
      10494217
Dołączył: 04 Stycznia 2008
Miasto: ŁĘCZNA
Zawód: Model Artist / Level Deasinger
Wiek: 25
 Piątek, 10 Kwi 09r, godz. 10:07     #24703   
hm... a 3 warstwy breacable pękających po dotknięciu ale czy będą aktywować lighta ? w lighcie daje w target nazwę tego breacable czy może jedynym rozwiązaniem jest kminienie z multi_managerem ?
Ludziska znajdziecie mnie na FB Sylwek Oo - jeśli ktoś ze starych znajomych ma jeszcze moje prace - przydadzą się do portfolio
Lizard
[45] Redaktor
Administracja
      7513000
Dołączył: 01 Kwietnia 2008
Miasto: Bydgoszcz
Zawód: Technik Informatyk
Wiek: 22
 Piątek, 10 Kwi 09r, godz. 11:18     #24704   
Penk zaraz wbije na gg to pogadamy. Mam na to rozwiązanie.
voj4k
[10] Użytkownik
 
Niemowa
     
Dołączył: 12 Kwietnia 2009
Wiek: 17
 Niedziela, 12 Kwi 09r, godz. 11:06     #24728   
mapa jest idealna ale mozna przeskoczyc bardzo daleko ja dostkoczyłem przed tym kółkiem najdalej ale nie powiem jakim sposobem (nie zadne ustawienia serwera) a pomysł idealny
navarioN
[40] Redaktor
Administracja
      7920444
Dołączył: 20 Kwietnia 2008
Miasto: Tarnobrzeg
Zawód: Uczeń
 Niedziela, 12 Kwi 09r, godz. 16:24     #24729   
Mapa fajna, ale coś mi się pieprzy i nie wyrzuca mnie na wyskoczni tylko przed nią
Morgan: no to mozesz sie pochwalic znajomym ze wyedukowałeś jednego typka w 10 sec
PEKN_JEŻ_2
[10] Użytkownik
Będzie źle jak nic nie powie
      10494217
Dołączył: 04 Stycznia 2008
Miasto: ŁĘCZNA
Zawód: Model Artist / Level Deasinger
Wiek: 25
 Niedziela, 12 Kwi 09r, godz. 22:07     #24736   
no jak tam jest nagła zmiana (kąt) nie wiem dlaczego ale to chyba wina silnika
po pod koniec prostej przy pierwszym łuku zawsze odejmuje około 100hp a może i więcej potem zamiast gładko jak po maśle ślizgać się po rampie to zrywa się i na w prost leci nie wiem jak to można zmienić
Liz pracuje nad systemem zliczania odległości skoków.
Ludziska znajdziecie mnie na FB Sylwek Oo - jeśli ktoś ze starych znajomych ma jeszcze moje prace - przydadzą się do portfolio
Lizard
[45] Redaktor
Administracja
      7513000
Dołączył: 01 Kwietnia 2008
Miasto: Bydgoszcz
Zawód: Technik Informatyk
Wiek: 22
 Poniedziałek, 13 Kwi 09r, godz. 16:07     #24745   
Nie pracuje bo jak już mówiłem możę dexter mnie posądzi o plagiat mapy ;/

````edit````


pekn:
no jak tam jest nagła zmiana (kąt) nie wiem dlaczego ale to chyba wina silnika


No raczej , że nie ja zrobiłem rozbieg i mi nie odbija . Jeszcze tylko zabawa z triggerami konstrukcja i mam gotowy Half-Ski Jumping
Post edytowany: 2 razy, ostatnio Poniedziałek, 13 Kwi 09r, godz. 17:48 przez lizard (--- temu)
Psiak
[10] Użytkownik
 
Ma zadatki na pisarza
     
Dołączył: 29 Grudnia 2008
Miasto: KCHLWCE RDA SLSKA
Zawód: Pivoting, Mapping
Wiek: 19
 Wtorek, 14 Lip 09r, godz. 20:08     #25727   
Zróbcie coś typu surf, że ślizga się po tym ale da się
w każdej chwili wyskoczyć "longjumpem" : )
I ten kto się najlepiej wybije będzie git, ewentualnie
ustawcie trigger_pushe bedą co zmianę jakoś działać, a pomysł świetny!
Friends: DM, kogoś zapomniałem ^^?
JESTO
[10] Użytkownik
Gaaaaduła
     
Dołączył: 07 Czerwca 2009
Miasto: Warszawa
Zawód: Artysta
 Środa, 15 Lip 09r, godz. 17:39     #25745   
o ja mam pomysla co zrobic i moze byc fajnie ladnie i git wszystko
daje rysunek o co biega:

za mierniki to mozecie dac te swiatelka czy cos o czym pisaliscie
zainpirowal mnie ten topik wiec w nim daje pomysl
a winuje ten co najpozniej i najlepiej skoczy a func train zawala szybko
Lizard
[45] Redaktor
Administracja
      7513000
Dołączył: 01 Kwietnia 2008
Miasto: Bydgoszcz
Zawód: Technik Informatyk
Wiek: 22
 Czwartek, 16 Lip 09r, godz. 07:10     #25757   
Niestety ;/ NIe da się zrobić aby player ślizgał się po linii prostej .. . Będzie go podrzucać,,,,
JESTO
[10] Użytkownik
Gaaaaduła
     
Dołączył: 07 Czerwca 2009
Miasto: Warszawa
Zawód: Artysta
 Czwartek, 16 Lip 09r, godz. 08:54     #25758   
myślałem żeby zrobić by się ślizgał Player dla utrudnienia, ale się kapnąłem, że nie wyjdzie. zrobiłem własna minimapkę, żeby zobaczyć czy działa i git jest
narazie mam bez mierników, ale dam te mierniki, może fabuła skoczni? i może kopsnę wam bsp
eee problem z miernikami? mam rozwiązanie
upadek playera aktywuje ukryte w podłodze trigger_once, który aktywuje func_door, który wychodzi na powierchnię, jako kolorowy bloczek i jest oznaczenie
dam filmik zaraz o co biega
filmik
i takm player leci leci upada, zabija go trigger_hurt, który aktywuje func_door, który "wyłania się" z podłogi
i w ten sposób wiadomo gdzie doskoczył
oczywiście func_door wystaje tylko 1 jednostke nad podłogą po wysunięciu
filmik dla ludzi powyżej lat osiemnastu dalem choć nie ma nic kontrowersyjnego w nim xD
Post edytowany: 7 razy, ostatnio Czwartek, 16 Lip 09r, godz. 09:34 przez JESTO (--- temu)
torrent
[10] Użytkownik
 
Coś tam już napisał ...
        23416190
Dołączył: 10 Marca 2010
Miasto: Kraków
Zawód: Uczeń : )
Wiek: 21
 Wtorek, 18 Maj 10r, godz. 17:15     #29265   
ciezko wam bedzie opracowac jakis system bez pluginow.
Dobrze by bylo jakby ktos zrobil plug ktory co jakis czas zmienial bedzie sile trigger_push ktora mozna by bylo dac na prawie cala skocznie wtedy byla by imitacja wiatru
Dexter
[35] Moderator
Ja wiem najlepiej !
      2891092
Dołączył: 12 Kwietnia 2007
Miasto: Wałcz
Zawód: Hl1,Hl2 C++ Coder
Wiek: 21
 Wtorek, 18 Maj 10r, godz. 18:45     #29269   
A Tobie ciężko do cholery jest sie powstrzymać od odkopywania tematu?
Tracha
[10] Użytkownik
Prawdziwa gaaaaaduła
     
Dołączył: 14 Kwietnia 2009
Miasto: Wrocław
Wiek: 23
 Wtorek, 18 Maj 10r, godz. 20:34     #29280   
Fuck myślałem, że to nowy temat i chciałem poradzić aby zwolnić gracza przeciwnym trigger_push.

Btw. torrent, jak tam powódź?
torrent
[10] Użytkownik
 
Coś tam już napisał ...
        23416190
Dołączył: 10 Marca 2010
Miasto: Kraków
Zawód: Uczeń : )
Wiek: 21
 Niedziela, 13 Cze 10r, godz. 11:49     #29730   
Spoko, Nie zalalo mnie
> 1 <
 
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą brać udział w dyskusji
 
Powered by LDU 604 Czas generowania strony: 0.064 sek
SQL : 0.009 sek - zapytań: 50 - średnio: 0.00018 sek
Top